Kylmää kyytiä lentokoneessa – ja märkää

Hyvä lentoyhtiöni,

Tiedän että teillä on paljon huolia. Johto painii tappiokierteen kanssa. Työntekijöillä lienee moraali pohjissa jatkuvien yritysjärjestelyiden kanssa. Ei ihme jos välillä unohtuu se bisnekselle olennaisin – asiakas. Ette ole yksin, samassa tilanteessa lienee suurin osa lentoyhtiöistä.

Yllä olevasta varmasti kumpuaa oheinen hieman erikoinen vastaus palautteeseeni.

 

On erikoista ja epämiellyttävää että suoralla lennolla Helsingistä Kittilään onnistutte kastelemaan läpimäriksi matkalaukussani olleet vaatteet. Ihan oikeasti.

Soitettuani asiakaspalveluunne siellä todettiin että laukku oli varmaan kankainen. Kun sanoin että se oli muovia, asiakaspalvelija sanoi ”Oho!” Oli laukku pehmeä tai kova, minäkin sanoin ”Oho!” kun avasin laukun lennon jälkeen.

On erikoista ettei teillä ole nähtävästi mitään käsitystä siitä, mitä asiakas tekee otettuaan aamulennon hiihtolomalle. Hän lähtee hiihtämään.

Mitä hän tekee jos lentoyhtiö on pessyt vaatteet lennon aikana mutta unohtanut käyttää ne kuivausrummussa? Hän ripustaa vaatteet kuivumaan huomista varten ja ostaa lähimmästä kaupasta uuden alusvaatekerraston jottei vilustuisi ladulla ensimmäisenä lomapäivänä. Lappi on kylmä paikka.

Ei ole kovin hyödyllistä kuulla kuukausi matkan jälkeen että minun olisi mielestänne pitänyt pestä vaatteet (hotellihuoneessa?) tai viedä ne pesulaan arvioitaviksi. Niksipirkasta olisi saanut selväpäisempiä neuvoja.

Lennon jälkeen asiakaspalvelussanne ei suostuttu kertomaan korvauspolitiikastanne. Se lienee liikesalaisuus. Siitä ei kannata huudella asiakkaalle, sillä hän saattaisi hankkia jotain minkä joudutte korvaamaan. Onneksi tällä kertaa selvisitte säikähdyksellä, koska politiikkanne mukaan ette korvaa välttämättömyyshankintoja.

Odotan laskuanne lennolla suoritetusta ilmaisesta vaatteiden pesusta.

Voimia ja jaksamista teille, tarvitsette niitä myös jatkossa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s